Güvenlik Bilgileri
ELEKTRONİK TİCARETTE GÜVENLİK
celenkdunyasi.com 128 bit ssl sertifikası ile korunmaktadır.
celenkdunyasi.com, ziyaretçileri tarafından sitesindeki formlar aracılığıyla sunulan kişisel verileri (isminiz, elektronik posta adresiniz, iş ve ev adresiniz, telefon numaranız, v.b.) üçüncü kişilere satmaz, kiralamaz veya hiçbir şekilde kullandırmaz.
celenkdunyasi.com, bu bilgileri aşağıdaki amaçlar için kullanacaktır:
- Size basılı yayınlar/yazışmalar göndermek,
- Size elektronik posta ile bültenler veya bildirimler göndermek (istemeniz halinde),
- Bilgileri bilgi havuzunda derleyerek siteyi iyileştirmek amacıyla kullanmak için istatistiksel veriler çıkarmak.
Sipariş esnasında girdiğiniz kişisel bilgilere sadece yetkili celenkdunyasi.com personeli erişebilirler. Yetkili personelimiz haricinde bilgilerinize yasal yollarla 3.şahısların, kişi kurum ve kuruluşların ulaşması mümkün değildir. Sitemizin veritabanında hiçbir biçimde kredi kartı bilgileri tutulmaz ! Sitemiz Güvenli Ortak Ödeme Sistemi'ni kullanır. Bu sistemde kredi kartı bilgileri direk olarak bakanın hazırladığı siteye girilir.
celenkdunyasi.com kişisel bilgilerin güvenliğine, kalite politikası gereği çok önem vermektedir. Bu yüzden bu bilgiler hiçbir biçimde 3.şahıs ve firmalarla paylaşılmaz. Elektronik ticarette alıcı ve satıcı birbirlerini görmeksizin iş yaptıklarından karşılıklı olarak güvenin sağlanması için ek bir takım önlemler almaya ihtiyaç duyarlar. Öncelikle alıcı ve satıcı taraflar birbirlerinin kimliklerinden emin olmak isterler. İşte bu ihtiyaç dijital imza ve dijital sertifikaların geliştirilme nedenidir. Bunlar aracılığıyla iki taraf birbirlerinin kimliğinden emin olabilmektedir. Türkiye'de şu anda dijital sertifikalar ile ilgili yasal altyapı henüz oluşturulmadığı için alıcı tarafında bulunan bireysel kullanıcılar henüz dijital sertifika kullanmaya başlamamışlar, satış yapan siteler de müşterilerine bunu şart koşmamışlardır. Bu nedenle satıcılar alıcıların kimliklerini kontrol edememektedirler. Ancak bankanın ödeme sistemini kullanarak Internet'ten satış yapmak isteyen firmalara bankamız bu şartı getirmiş ve böylece tüketicilerin alışveriş yaptıkları sitenin kimliği ile ilgili kuşku duymalarını önlemiştir. Elektronik ticarette güvenlik konusunda değerlendirilmesi gereken diğer bir konu da alıcıların elektronik ticaret sitelerinden alışveriş yapmak için vermek durumunda kaldıkları kredi kartı vb. bilgilerin Internet üzerinden iletilirken üçüncü şahısların eline geçmesi riskidir. Bilindiği gibi özellikle telefonla yapılan satışlarda (gazeteye ilan vermek, katalog satışları vb) kredi kartı numarası ve son kullanma tarihi alışveriş için yeterli olmaktadır. Bu yüzden bu bilgilerin korunması elektronik ticaretin gelişimi için büyük önem taşımaktadır.
Ancak elektronik ticarette kredi kartı bilgilerinin başkalarının eline geçme riski günlük hayattakine göre çok daha azdır. Günlük hayatta ödeme yaparken kredi kartı bir başkasına verilmekte, bu yüzden kredi kartının üzerindeki bilgilerin gizliliği büyük oranda ortadan kalkmaktadır. Sanal alışveriş hizmeti veren firmalar, kredi kartı bilgilerinin güvenliği ve gizliliğini sağlamak için yaygın olarak SSL ve SET gibi güvenlik standartlarını kullanmaktadırlar. Kullanıcı, işyeri ve banka arasındaki veri akışı sırasında bilgilerin şifrelenerek aktarılması esasına dayanan güvenlik sistemleri sayesinde bilgilerin başka bir kişinin eline geçmesi durumunda çözülebilmesi (yani kullanılabilmesi) önlenir. Böylece kart bilgilerinin gizliliği ve alışverişin güvenliği sağlanmış olur. Banka sistemini kullanan firmalar müşterinin kredi kartı bilgilerini göremezken Bankada yapılan alışverişin içeriğini bilmez. Ayrıca kredi kartı sahiplerinin Internet üzerinde yapılan alışverişlere de diğer alışverişler gibi her zaman itiraz hakkı vardır.